TrudiWillenborg.nl

De schoonheid van de vergankelijkheid

Trudi Willenborg: “Voor mijn schilderijen haal ik mijn inspiratie uit de natuur. Ik kan gefascineerd en ontroerd raken door de schoonheid van een bloem, ontluikend in de knop, of in het stadium van verval. De schoonheid en kwetsbaarbaarheid raken me maar ook de onuitputtelijke hoeveelheid vormen die de natuur ons biedt. Soms wil ik dat vastleggen door letterlijk bestaande al dan niet sterk uitvergrote bloem- of plantvormen te schilderen.”

 

“Vaker nog ontstaan mijn zogenoemde ‘flowerscapes’ tijdens het schilderproces zelf. In dunne lagen wordt de olieverf opgebracht en intuïtief ontstaan dan vormen die me inspireren voor een vervolgactie. Ik kijk welke delen me bevallen en welke niet. Sommige stukken worden vervolgens weg geschilderd, of met heel dunne olieverf min of meer weggespoeld. De druipers die zo ontstaan vormen vaak weer een uitgangspunt voor een volgende laag op het doek. Kijkend en anticiperend ontstaan zo vaak mysterieuze werelden, die zowel de schoonheid als de vergankelijkheid van de kwetsbare natuur lijken weer te geven.”

Curriculum Vitae

Relevante opleidingen:
1975-1980: Academie voor Beeldende Vorming Amersfoort
2009-2014: Wackers Academie Amsterdam (tekenen | schilderen)

Trudi Willenborg Flowerscape #17 600px
Flowerscape #17

Exposities

2021

Kunstkijkroute, deelnemer sinds 2010Amersfoort

 

Kunstkijkdagen – RietveldpaviljoenAmersfoort

2019

Kunstkijkroute, deelnemer sinds 2010Amersfoort
2018Vreemde GastenAmersfoort
 Kunstbeurs NulllllAmersfoort
2017SchilderfestivalNoordwijk
2016SchilderfestivalNoordwijk
 Vreemde GastenAmersfoort
 Alumnitentoonstelling Wackers AcademieAmsterdam
2015KunstrouteBreukelen
2014Eindexamententoonstelling Wackers AcademieAmsterdam
 Vreemde GastenAmersfoort
 Solo: BerghotelAmersfoort
2012Vreemde GastenAmersfoort
Over Trudi Willenborg Dandelions 600px
Dandelions